kérdezz-felelnek...

Ha érdekel, hogy mit gondolnak bizonyos kérdésekről a magyar ritmikus gimnasztika válogatott tagjai, kérdezz bátran!
Kérdezhettek Annától, Szanditól, Fannitól, Mírától vagy a felnőtt csapat tagjaitól (a legördülő menüben tudsz választani).
Ha a felnőtt csapat tagai közül egy adott versenyzőtől szeretnél kérdezni, akkor a kérdés mellé írd a nevét!
A válaszokat hamarosan olvashatod az oldalon a "felelnek..." részben.
A kérdés előtti (+) jelre kattintva megjelenik a válasz.
 

Kérdezz!

Felelnek...

felnőtt csapat
Mennyi edzésetek van egy héten? A tartalékok is részt vesznek minden edzésen?

Ez nagyon változó! Egy-egy nagyobb verseny előtt többet, heti 6x8 órát edzünk, a kicsit nyugisabb időszakokban pedig "csak" heti 4-5x4-6 órát. A tartalékoknak is ott kell lenni minden edzésen, hiszen bármikor alakulhat úgy, hogy hirtelen be kell állnia a gyakorlatbaegy sérülés, vagy bármi más miatt.

Szandi
Hány órát lazítasz egy nap, hogy ennyire hajlékony vagy?

Nem szoktam annyira sokat lazítani, kisebb koromban lazítottam sokat. Akkor azért foglalkoztunk vele egy órát is, de most már szerencsére nincs szükség olyan sokra. Olyan 20 percet szoktam/unk lazítással tölteni.

Fanni
Ki a kedvenc tornászod? Van példaképed rg-sek közül?

Nehéz lenne egyet mondani, mert mindenkiben mást szeretek és tisztelek. De az elsők között van Soldatova, Anastasia Salos, az Averina ikrek, Kaho Minagawa és Neviana Vladinova.

Míra
Mi inspirálja a gyakorlataidat? Kedvenceim! Ki találja ki őket? Zenéket és a dresszt ki választja hozzá?

A koreográfiákat az edzőm, Deutsch-Lazsányi Erika csinálja, a zenéket viszont általában közösen találjuk. A dresszeket 2 nagyon ügyes varrónő álmodja meg. A zenénél, a gyakorlatnál és a ruháknál is nagyon fontos, hogy a személyiségemhez illőek legyenek, mindig ehhez mérten választjuk/alakítjuk őket.

felnőtt csapat
Milyen a hangulat az edzéseken? Nagy a szigor,vagy néha lehet kicsit lazulni is?

Minden edzésen másmilyen a hangulatunk! Van amikor frissebbek és jobb kedvűek vagyunk, de van amikor már nagyon monotonná válik a munka; Ilyenkor csak csináljuk a dolgunkat. Versenyidőszakban nagyon koncentrálnunk kell, de ezenkívül néha belefér egy kis lazulás.

Anna
Milyen volt életed első világbajnokságán versenyezni? Jobban izgultál, mint az előtte lévő versenyeken?

Én nagyon élveztem a világbajnokságot, és nagyon örülök hogy részt vehettem rajta. Az első 2 versenynapon jobban izgultam mint máskor, de utána valahogy már nem annyira.

Míra
Hogy tudod összeegyeztetni az edzéseidet a tanulással? Mennyit jársz iskolába?

Magántanulók vagyunk, mert sokszor edzünk délelőtt, illetve versenyidőszakban sokat vagyunk külföldön. Igyekszünk bejárni amikor tudunk. Sajnos nehezebb elsajátítani a tananyagot ha nem vagyunk ott az órákon, de szerencsére a tanárok nagyon segítőkészek.

Kori / felnőtt csapat
Hogyhogy idén a csapat mellett döntöttél? Nem szerettél egyénizni vagy jobban szerettél volna csapatozni?

Én szerencsés voltam,mert a junior éveim során az egyénit és a csapatot is ki tudtam próbálni. Az én személyiségemhez a csapat illik jobban, úgy gondolom a lányokkal együtt bármit elérhetünk.

Míra
Hány percet lazítasz egy lábra?

Nem tudnám pontosan megmondani, de összesen kb. 20 percet töltünk lazítással. A tornászokat célszerű kicsi korban kilazítani, amikor még nem olyan kötött a csontozat. Mi már többnyire csak szinten tartjuk a lazaságunkat, viszont 15-17 éves kor környéken kifejezetten kell figyelni, mert ilyenkor nagyon vissza lehet merevedni.

Fanni
Mennyit edzel egy nap átlagosan? És mikor eszel az edzések között?

Mióta végeztem a gimnáziumban, több időm van, így átlagosan napi 5-9 órát. Enni pedig akkor szoktam amikor van rá időm és energiám. Ha két edzés van, akkor a kettő közötti 30 perc szünetben.

Fanni
Én orosz származású vagyok vagyis orosz csak Magyarországon élek és születtem. A kérdésem az lenne, szerinted melyik orosz tornász a legjobb? Szerintem Arina Averina és Dina Averina!

Én mindegyik orosz tornászban mást szeretek. Az ikreknek a szertechikáját, Soldatovának a gyönyörű, lágy mozgását és az elemeit, Seleznevának az érettebb mozgását, Kuznetsevanak a szép szerkezelését imádom.

Míra
Mikor láthatunk téged újra versenyezni?

várjuk a választ

felnőtt csapat
Igaz hogy Korinna kiszállt a csapatból? Mi ennek az oka? Ki veszi át a helyét?

Igen, sajnos igaz! A pontos okát csak Korinna tudja. Mi sem értjük, miért pont most döntött így, hiszen még nagyon sok volt benne... Ebben a korban a legnehezebb tudatosan gondolkodni/cselekedni, ugyanis serdülőkorban rengeteg út kinyílik az ember előtt... De egy igazi sportolónak nem szabadna elcsábulnia a célja elérése érdekében és a helyes utat kellene választani, ami előrébb viszi őt a kijelölt úton a csúcs felé. Kori mivel mindkét gyakiban is bent állt (sok, nehéz dolgot csinált), nem egyszerű senkinek sem átvenni a helyét. De a tartalélok megfelelően fel vannak készülve és megoldják a problémát! Akiken a sor most : Pati és Moncsi.

felnőtt csapat
Hogy hogy Kori abbahagyta szezon közben, és ti hogy reagáltatok a hírre? Mindenesetre nagyon sajnálom mert nagyon ügyes volt:(

Kori már régebb óta egészen más dolgokban látta a jövőjét, így előbb vagy utóbb abbahagyta volna.De most döntött így. Mi sem értettük miért pont most! De elfogadtuk a döntését! Ha valaki nem akarja, akkor nem lehet erőltetni...

felnőtt csapat
Igaz hogy már nem Adrival edzetek? Hogy hogy? Most kivel vagytok és milyen így az edzés?

Igen igaz! Így alakult... Most Andival és néha Barbival edzünk. Továbbra is keményen edzünk, hogy egyre közelebb kerüljünk a célunkhoz!!!

Fanni
Melyik a kedvenc labda, buzogány és szalag márkád? Illetve hol vásárolod a szereidet?

Labdából a Sasakit szeretem a legjobban, buzogányból a Chacottot, szalagból régen a Sasakit szerettem, de ma már Chacottot használok botból és szalagból is. A szereimet vagy külföldön a versenyeken veszem, ha van valami új és különleges. De alapból a Korona RG boltban a Nyugati Pályaudvar közelében.

Fanni
Hol varratod a ruháidat? Mennyibe került az eddigi legdrágább?

A dresszeimet az AOG Manufacturában varják, Adriána és Oxána. Ők is tervezik. A legdrágább körülbelül 250 ezer forint volt eddig.

felnőtt csapat
Mi a véleményetek Tóth Barbaráról? Milyen edző? Jobb vagy rosszabb a csapat amióta vele edzetek?

Kedves Érdeklődő,
A versenyzőket ilyen jellegű kérdésről - mi a véleményük az egyik edzőjükről - nem áll módomban megkérdezni, mert ezzel kellemetlen helyzetbe hoznám őket. Bármi, lányokra vonatkozó kérdést szívesen fogadunk.

Köszönöm a megértésed!
Admin (rg-info)

Fanni
Mennyi a tervezett D pontszám a gyakorlataidban? Átlagosan hány AD van egy-egy gyakorlatodban?

A Karikámba 13, a labdámba 18, a buzogányba 14 a szalagba pedig 15 AD van hivatalosan tervezve, a D pontszámom pedig karika, labda, buzogánnyal 11-12 pont körülre szalaggal meg 10-11 közöttre van tervezve.

Anna
Szia! Nekem az lenne a kérdésem hogy melyik a kedvenc gyakid? És miért? Továbbá ha bármilyen zenére lehetne gyakorlatod, akkor melyik zene lenne és milyen szerrel?

várjuk a választ

Az Európa-bajnokság miatt elképzelhető, hogy kicsit hosszabb időt kell várnunk a válaszra!

Anna
Lehet veled és a válogatott többi tagjával ismerkedni esetleg barátkozni valamelyik közösségi oldalon? Volt már hogy egy rajongóból barát lett?

várjuk a választ

Az Európa-bajnokság miatt elképzelhető, hogy kicsit hosszabb időt kell várnunk a válaszra!

Fanni
Hallottál már a Dolinetti buzogány márkáról? Ha igen szerinted mennyire megbízható? Merjek tőlük rendelni?

Hallottam már róla igen. Nekem szimpatikusnak tűnik, bár én meg sosem próbáltam.

Fanni
Ha jól látom te is az anisleotardsrol rendelted a szalagodat. Az lenne a kérdésem hogy chacottot vagy sasakit vásároltál?

Nem tudok róla, hogy onnan rendeltem volna (bár lehet hogy csak nem emlékszem rá). De most Chachott szalagom van. Korábban volt sasaki is.

Míra
Mikor láthatunk újra versenyezni?

várjuk a választ

Míra
Te és Szandi már egy ideje nem indultatok versenyeken. Miért? Ugye nem hagytátok abba? Nekem ti voltatok a kedvenceim.

várjuk a választ

felnőtt csapat
Gratulálok a Holonban elért eredményhez! Milyen volt először az új csapattagokkal, illetve edzőkkel versenyezni? Moncsi és Lilla hogy éltétek meg az első nagy versenyeteket a csapattal?

Köszönjük szépen! Az új csapattagok (akik már régebben velünk vannak...) bebizonyították,hogy nekik is itt a helyük. Nagyon nagyon jól éreztük magunkat!!
Moncsi: Nagyon elveztem es ezt az elmenyt soha nem fogom elfelejteni. Remelem meg sokszor versenyezhetek Holonban.
Lilla: Örültem ,hogy részese lehettem ennek a nagyon jó versenynek.

Fanni
Nagy példakép vagy ❤ hogy tudod összeegyeztetni a tanulást és az élsportot?

Mindig arra készülök ami aktuálisan fontos. Ha verseny jön arra fektetek nagyobb hangsúlyt, ha vizsga akkor arra. És előre megtervezem, hogy mikor mit fogok csinálni.